Jelenlegi hely

Koronavírussal kapcsolatos aktuális tájékoztatás

Esterházy-kastély

Az ezredik belépő: Benedek Elek dédunokája

Az ezredik belépőt váltó vendéget köszöntötték az Esterházy-kastély munkatársai ma délelőtt. Mint minden mesebeli számhoz, ehhez is mesebeli történet szövődött: a sors úgy adta, hogy az ezredik belépőt Benedek Elek meseíró dédunokája, Benedek István vásárolta meg. 

Újraszentelték az Esterházy-kastély kápolnáját

Újraszentelték az Esterházy-kastély kápolnáját ma délután, az ünnepélyes eseménnyel hetven esztendő után újra szakrális térré változott az épületegyüttes helyisége. A kápolnát dr. Márfi Gyula érsek, az egyházmegye főpásztora szentelte fel.

Klasszikusok randevúja – Herendi kiállítás az Esterházy-kastélyban

Nem is olyan régen még a Jókai Mór Városi Könyvtár munkatársai küzdöttek a hideggel és a málló vakolattal az Esterházy-kastély keleti szárnyának emeleti termeiben, ma pedig csodás falikárpitok, gyönyörű csillárok, a korabeli parketta mintájára készült padlóburkolatok fogadják a látogatókat ezekben a terekben is.

Százmilliót ígért a miniszter a városnak a kastélyrekonstrukció folytatására

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter volt a díszvendége a ma délutáni Esterházy-kastély átadó ünnepségnek. A politikus ünnepi köszöntőjében elismerését fejezte ki a városnak a kastély rekonstrukciójáért és a múlt értékeinek megőrzését hangsúlyozta beszédében.

A város ékköve – Átadták az újjászületett Esterházy-kastélyt

Amint arról beszámoltunk, a mai nap délelőttjén megnyílt az immár ismét eredeti pompájában tündöklő Esterházy-kastély, melyet Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a késő délutáni órákban hivatalosan is átadott.

Mától újra látogatható az Esterházy-kastély

Ma 10 órakor ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt az Esterházy-kastély. A teljesen felújított főúri épületre már a nyitáskor sokan kíváncsiak voltak, 11 órára, az állandó tárlatok megnyitójára pedig megtelt érdeklődőkkel a földszinti előtér.

Kastélynyitásra készülve: főpróba a játszóházban

A pénteki kastélynyitásra készülve csütörtökön délelőtt a Tarczy Lajos Általános Iskola 1. a osztályosai látogattak el a megújult Esterházy-kastélyba, ahol a gyermekbirodalomban játszhattak. 

Kastélynyitásra készülve: színes ünnepi programok a hétvégén

Kora délután sajtótájékoztatót tartott dr. Áldozó Tamás polgármester és Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője a pénteken megnyíló Esterházy-kastély megújulásáról, ünnepélyes átadásáról, a látogatókat váró hétvégi programokról. 

Kastélynyitásra készülve: helyére kerültek a Nemcsics alkotások

Az utolsó simítások zajlanak az Esterházy-kastélyban a pénteki nyitásra készülve. Egyre több helyiség nyeri el végleges formáját a berendezésekkel, az egyes attrakciókhoz szükséges eszközök telepítésével. Az április 17-én nyíló főúri épület két önálló tárlatnak is otthont ad, ezek közül a világhírű színkutató, festőművész alkotásai ma véglegesen a helyükre kerültek. 

Kastélynyitásra készülve: Emléktáblát avattak a könyvtárnak

„1962-2013 között a pápai Esterházy Kastély keleti szárnya adott otthont a Jókai Mór Városi Könyvtárnak” - olvasható azon az emléktáblán, amelyet múlt hét péntek délelőttjén leplezett le a könyvtár igazgatója, dr. Hermann István a könyvtár dolgozóinak jelenlétében az Esterházy-kastély első emeletén, a volt könyvtárbejáratnál.

Oldalak