Jelenlegi hely

Pápaiak

Tájékoztatás

TISZTELT ÜGYFELEINK!


FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY 2019. MÁRCIUS 12-TŐL A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐ U. 5. ÉS 12. SZ. ALATTI HELYISÉGEIBE CSAK BELÉPTETŐ KÁRTYÁVAL LEHET BELÉPNI.
BELÉPTETŐ KÁRTYÁT MINDKÉT ÉPÜLET ESETÉBEN A POLGÁRMESTERI HIVATAL PÁPA, FŐ U. 5. SZ. ALATTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁN LEHET KÉRNI.


MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

A Pápai SE elnöke miatt nagy bajba kerültek vízilabdázóink

A 2011-es év törvényi változásai lehetővé tették, hogy a nyereséges vállalkozások társasági adójukkal támogassák a látványcsapat-sportágak (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) képviselőit. A rendszer egyszerre biztosít előnyöket a sportegyesületeknek és a támogató cégeknek is. 2014. július 1-től már a negyedik évet kezdték meg a támogatásokban.

Német siker a Pápa Kupán

25. alkalommal volt Pápa városa a nemzetközi serdülő teremlabdarúgó torna, vagyis a Pápa Kupa házigazdája. Az idei megmérettetésen a házigazdák mellett hét csapat vetélkedett egymással a győztesnek járó serlegért. A Pápai Egyesített Labdarúgó Club mellett Erdélyt Barót és Kovászna, Németországot Schwetzingen és Leinefelde, Felvidéket pedig Losonc, Somorja és Dunaszerdahely képviselte.

Több százan futottak a kemény fagyban

Idén a szokásosnál is nagyobb elismerést érdemelnek azok, akik az év utolsó napjára szervezett szilveszteri örömfutáson és futóversenyen részt vettek. A korábbi években az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz, tavaly például +4-5 Celsius fokot mutattak a hőmérők, ehhez képest az idei rendezvényen -7 fok fölé nemigen kúszott a hőmérő higanyszála.

Karácsonyi ünnepség a pápai nyugdíjas egyesületben

Több százan összegyűltek a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének karácsonyi rendezvényén ma délután. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében tartott programon P. Tófeji Valéria, az Irodalmi Önképző Kör vezetője karácsonyi verssel köszöntötte nyugdíjas társait, majd Baán Éva egyesületi elnök szólt a megjelentekhez. 

Szezonértékelő Szűcs Lajossal

A Lombard Pápa labdarúgócsapata a 12. helyről várja az élvonalbeli labdarúgó bajnokság márciusi folytatását. A téli szünetben jó lehetőség nyílik arra, hogy visszatekintsünk az eltelt 17 forduló legfontosabb eseményeire és szót ejtsünk a pozitívumokról és a feledhető történésekről. Bár a csapat ősszel és az előrehozott két tavaszi fordulóban hadilábon állt a góllövéssel, rengeteg sérülés, eltiltás nehezítette a mieink dolgát, egy biztos pont azonban mindig volt a bakonyaljaiak csapatában, aki nem más, mint Szűcs Lajos.

A West-Balkán tragédia a pápai színpadon

2011. január 15-én, szombaton este a budapesti Nyugati téren lévő West-Balkán szórakozóhelyen három lányt agyontapostak. Az okok mindmáig tisztázatlanok. Abszurd szituációkkal próbálja megközelíteni a West-Balkán tragédiát a pécsi Apolló Kulturális Egyesület kamaraelőadása.

11 csapat lép pályára az Apuka Kupán

Apuka Kupa néven a Pápai Egyesített Labdarúgó Club december 21-én a Városi Sportcsarnokban első alkalommal rendezi meg „házi” bajnokságát, melyen a klubnál futballozó gyermekek hozzátartozói valamint a PELC edzői léphetnek pályára.

Három szál gyertya ég az adventi koszorún

Mintegy 350 mécses gyúlt meg a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akciójának keretében a Fő téren ma késő délután. A megmozdulást az összetartozás szellemének erősítése, valamint a rászorulókkal szembeni szolidaritásra való felhívás céljából szervezték meg – tudtuk meg Birkásné Erdős Krisztinától, a szervező csóti Szent Mihály Karitász csoport vezetőjétől.

„Amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger” – speciális labdarúgó torna

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség ezen a hétvégén Pápán rendezte meg nemzetközi egyesített teremlabdarúgó bajnokságát. A kupán 13 fiú és három lány csapat vett részt, a hazai színeket két fiú és egy női gárda képviselte, utóbbi együttesnek jól szolgálta a felkészülését a jövő évi nyári olimpiai játékokra, melyet Los Angelesben rendeznek meg.

Oldalak