Jelenlegi hely

Gazdaság

Szervezeti átalakítás a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulásnál

A közelmúltban változás történt a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás elnöki posztján, valamint más lett a gesztortelepülés is.

Kijavítják a burkolat hibáit

Pénteken reggel megkezdődött a Tókert utca és a Szabadság utca burkolatának garanciális javítása. A kivitelezők a Böröczky dombon bontották fel az aszfaltot, ott, ahol egy vezeték felett erősen megsüllyedt.

Újabb járdaszakaszok újulnak meg Tapolcafőn

Az év elején az önkormányzati képviselők által összegyűjtött lakossági igények alapján került be a város költségvetésébe egy tapolcafői járdaszakasz újjáépítése. A gyalogosfelület építése a nyár végén kezdődött meg, az új, térkő burkolatú szakasz több mint ötszáz méter hosszan nyúlik be a településközpontba Veszprém irányából.

Közmeghallgatást tartottak a Városházán

A csütörtöki képviselő-testületi ülés folytatásaként közmeghallgatást tartottak a Városháza nagytermében késő délután. A közmeghallgatást az önkormányzati törvény értelmében minden évben egy alkalommal kell megtartani.

Folytatódik a párbeszéd a gazdaság élénkítése érdekében

Folytatódik a párbeszéd a helyi gazdasági szereplők, az önkormányzat és a Pápán települt katonai szervezetek között. Júniusban a MH Pápa Bázisrepülőtér adott otthont annak a tanácskozásnak, melynek célja a résztvevők közötti gazdasági együttműködés lehetőségeinek megvitatása volt.

Visszautasítja a Jobbik kijelentéseit a városvezetés

A Jobbik helyi elnökének a sajtóban tegnap megjelent kijelentéseire reagált ma reggel Áldozó Tamás. A városvezető határozottan visszautasította a jobbikos politikus azon állítását, mely szerint a pápai polgármesterek a bérek alacsonyan tartásában, az alacsony munkakultúra támogatásában lennének érdekeltek és a kvalifikált munkaerőt elüldözték volna Pápáról. 

Hamarosan elkészül az Esterházy úti járda

Mint arról korábban már beszámoltunk, az Esterházy úton megkezdték a szakemberek a járda felújítását. A meglévő járdafelületet ugyanis az időközben szükségessé vált közmű-beavatkozások, a csapadékvíz-elvezetés elégtelensége és a felnövekvő fák gyökerei tönkretették, a járófelület egyeletlenné vált, balesetveszélyes szakaszok alakultak ki.

Soha nem látott alacsony szinten az álláskeresési ráta

Sajtótájékoztatón ismertette a legfrissebb munkaerő-piaci adatokat Unger Tamás alpolgármester. Mint mondta, újabb negatív rekordot döntött meg az Pápán az álláskeresési ráta, hiszen 2000 óta - az európai  uniós normák alapján végzett mérések bevezetése óta - most a legalacsonyabb az álláskeresők aránya a településen.

Ügyfélbarát környezetben a Közszolg

Szeptember közepétől új irodaházban működik a Közszolg Kft.  Az első tapasztalatok jók, mind az ügyfélszolgálat, mind a cég ügyvitelei irodái kellemesebb környezetben, komfortosabb körülmények között működhetnek – hangzott le azon a mai sajtótájékoztatón, melyet Áldozó Tamás polgármester és Mészáros Csaba a közszolgáltatást végző cég vezetője tartott.

Egyszerűbb lesz pályázni az uniós forrásokra

A 2014-2020 közötti európai uniós ciklus gazdaságfejlesztési lehetőségeiről tájékoztatta a pápai vállalkozások vezetőiből álló hallgatóságát dr. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a Somogyi Galériában. Az előadó szólt többek között a fejlesztéspolitika területén működő intézményrendszer átalakulásáról, az operatív programok tartalmáról, valamint a hamarosan megjelenő új pályázati felhívásokról.

Oldalak