Jelenlegi hely

Pápaiak

Tájékoztatás

TISZTELT ÜGYFELEINK!


FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY 2019. MÁRCIUS 12-TŐL A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐ U. 5. ÉS 12. SZ. ALATTI HELYISÉGEIBE CSAK BELÉPTETŐ KÁRTYÁVAL LEHET BELÉPNI.
BELÉPTETŐ KÁRTYÁT MINDKÉT ÉPÜLET ESETÉBEN A POLGÁRMESTERI HIVATAL PÁPA, FŐ U. 5. SZ. ALATTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁN LEHET KÉRNI.


MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

A díjugratással zárult a Lovasmajális

A díjugrató versenyszámokkal zárult az idei Lovasmajális a Lovasiskolában. A kedvező időjárásnak is köszönhetően nem lehetett panasz a nevezők létszámára, ugyanis mintegy 130-an regisztráltak a különböző versenyszámokba.

Beléptető rendszer a Várkertfürdőben

A jövő héttől már élesben működik a Várkertfürdőben kialakított gépi beléptető rendszer. Hasonló, órás rendszerű beléptetés más fürdőkben már régóta működik, a pápai létesítmény most tudta megfinanszírozni a huszonöt millió forintos beruházást. A pontos vendégregisztrációra alkalmas technológia koordinálja a vendégek közlekedését a fürdőben a kért szolgáltatások alapján, kiszűri azokat, akik a megváltott időtartamnál tovább tartózkodnak a létesítményben és biztosítja a helyi jegyvásárlást.

Nyílt nappal indult a Lovasmajális

Több mint 300 lelkes és csillogó tekintetű kisgyermek lepte el a Pápai Lovasiskolát tegnap délelőtt. A Lovasmajális nyitó programján, pénteken - immár már hatodik éve - óvodások és iskolások látogatnak el a Lovasiskola nyílt napjára. Kocsis László, a Lovasiskola üzemeltetője, a program szervezője érdeklődésünkre elmondta, a lovassport sokrétű, azért szerettek volna ízelítőt adni az érdeklődőknek.

220 éves a Nagytemplom

A város emblematikus épületének, a Szent István vértanúról elnevezett Nagytemplom felszentelésének 220 évfordulóját ünnepelték ma a pápaiak. Ünnepi szentmisét dr. Mail József apát-plébános, érseki helynök mutatott be Eszterházy Károly, a templomot építtető egri püspök, pápai gróf lelki üdvéért. A jubiláló Fő téri templom a reggeli szentmisére megtelt a hívek sokaságával, a város elöljáróságát Unger Tamás alpolgármester képviselte az ünnepi eseményen.

Köszönet a végzősök osztályfőnökeinek

A városi ballagást megelőzően a végzős diákok osztályfőnökeinek köszöntése is hagyomány Pápán, melyen a polgármester az ünnepi esemény előtt köszönetet mond a nemzet napszámosainak példás munkájukért, hogy végigkísérték útjukon a fiatalokat az elmúlt években. Így történt ez ma délután is, dr. Áldozó Tamás polgármester a Városházán üdvözölte a ballagó diákközösség osztályfőnökeit és az oktatási intézmények igazgatóit.

Bemutatták a Szélesvíz második lapszámát

Pápa város Szélesvíz című folyóirata 2. számának kedd esti bemutatóján megtelt a Városháza aulája érdeklődőkkel. Az egybegyűlteket Huszár Hajnal újságíró-szerkesztő  köszöntötte, majd dr. Áldozó Tamás polgármester osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. A pápai folyóirat második lapszámát Mátyus Aliz író, szociológus, a kiadvány főszerkesztője mutatta be részletesen.

Az ezredik belépő: Benedek Elek dédunokája

Az ezredik belépőt váltó vendéget köszöntötték az Esterházy-kastély munkatársai ma délelőtt. Mint minden mesebeli számhoz, ehhez is mesebeli történet szövődött: a sors úgy adta, hogy az ezredik belépőt Benedek Elek meseíró dédunokája, Benedek István vásárolta meg. 

Jótékony fúvósok

A Pápai Fúvósok Egyesülete jótékonysági koncertet szervezett péntek este a Pápai Református Kollégium és Művészeti Szakközépiskola Internátusi szobáinak felújítására. 

A föld napja alkalmából szervezett programot a Vízmű

A Pápai Vízmű Zrt. nemcsak a víz világnapjához, hanem a föld napjához kötődően is egész hétre színes programot szervezett az érdeklődő iskolásoknak. 

Oldalak