Jelenlegi hely

Kultúra / Sport

Sikeresen pályázott a Bakonyerdő Pápa

Mint arról már korábban beszámoltunk, a társasági adót érintő változások lehetővé teszik a nyereséges, társasági adó fizetésére kötelezett vállalkozások számára, hogy adójukkal a látványsportágak körébe sorolt öt sportág, a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong országos szövetségeit, azok tagszervezeteit, vagyis magukat a csapatokat támogassák. A Pápai Egyesített Labdarúgó Clubhoz hasonlóan a Bakonyerdő Pápa is a kezdetektől fogva él a társasági adó nyújtotta lehetőséggel, nincs ez másképp a 2016/2017-es adóévben sem.

Télutó Kupa: Várják a nevezéseket

Pápa Város Önkormányzata és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében február 26-án, vasárnap 13 órától rendezik meg a közszolgálati szférában dolgozók számára a Télutó Kupa teremlabdarúgó tornát.

Gyurta Dániel csúcsát döntötte meg

A Pápai Úszó Sportegyesület (PUSE) versenyzői két rangos versennyel zárták a 2016-os esztendőt. December második hétvégéjén a kecskeméti rövidpályás vidék bajnokságot rendezték, ahol a PUSE négy versenyzője lépett rajtkőre. Eredményeiket Babai Gergő, az egyesület edzője értékelte.

Új időszámítás kezdődött a pápai atlétikában

Évzáró, karácsonyi összejövetelre gyűltek össze a Városházán a Pápai Atlétikai Club (PAC) tisztségviselői, atlétái, támogatói. A hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal megrendezett eseményen a megjelenteket Rádi Róbert elnök köszöntötte, majd a klub egyik alapítójának, dr. Áldozó Tamásnak adta át a szót. A polgármester beszédében örömét fejezte ki, hogy az elmúlt időszak rossz hírei után végre pozitív irányba változtak a dolgok, ez mindenképp az új vezetőségnek, a támogatóknak és persze a tagoknak köszönhető.

Karate Eb: Két pápai érem

November 25-26-án Bulgáriában rendezték meg az U22-es és ifjúsági karate Európa-bajnokságot. A Szófiában rendezett rangos kontinensviadalon több mint 12 év után vett részt ismét pápai résztvevő, sőt a Patent Griff SE harcosainak köszönhetően nem egy, hanem mindjárt két karatéka mérette meg magát. Utoljára sensei Farkas Péter húzhatott válogatott melegítőt és versenyezhetett felnőtt Európa-bajnokságon és sempai Györkös László egykori klubvezető volt a legeredményesebb pápai, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Idén Benkő Noémi és Cheyenne Dokter kvalifikálták magukat és utazhattak az EB-re. 

24 órán keresztül fociznak

Hagyományteremtő szándékkal a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a Városi Sportcsarnokban december 3-án 20:30 perces kezdéssel 24 órás focitornát rendez. A körmérkőzéses tornára 19 csapat adta le nevezését, így a szervezők három ötös és egy négyes csoportot alakítottak ki, ahonnan a 25 perces körmérkőzések után az első két helyezettje jut tovább az egyenes kieséses rendszerbe.

Dobogóra állt a Superbodyn

Ebben az esztendőben is a Budakalászi Sportcsarnokban rendezték meg a Superbody elnevezésű testépítő bajnokságot. A rangos viadalon több kategóriában hölgyek és férfiak feszítették izmaikat, a Grand Prix kategóriában egy pápai fiatalember, Klincsák Péter is ott volt a mezőnyben.

Győzelemmel búcsúzott közönségétől a Perutz FC

Meglehetősen barátságtalan időjárási körülmények között, szakadó havas esőben, nulla fokban és nagy szélben játszotta le idei utolsó hazai bajnoki mérkőzését a Perutz FC. A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 14. fordulójában az a Gyulafirátót vizitált a stadionban, mely finoman szólva sem volt kirobbanó formában – legutóbbi öt találkozójukból négyet elveszítettek – így csak a 14. helyen szerénykedtek.

Érmekkel zárták a versenyévet

Október utolsó hétvégéjén az év egyik legrangosabb versenyére, az utánpótlás magyar bajnokságra utazott a Patent Griff SE csapata. Több mint 400 főnyi nevezés érkezett az eseményre, amely közel 14 féle különböző karate szervezetből tevődött össze. A pápai klub 12 versenyzővel indult el a budapesti utánpótlás bajnokságon, mivel néhányan sajnos betegség miatt ki kellett, hogy hagyják a versenyt.

Hozta a kötelezőt a Perutz

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójában a kötelező győzelem kategóriájába tartozó összecsapáson lépett pályára a második helyen álló Perutz FC, mely az utolsó helyezett Pétet fogadta. A vendégek 11 mérkőzésen mindössze öt pontot szereztek, egy győzelem mellett két döntetlent és nyolc vereséget számláltak, és öt mérkőzés óta nem szereztek pontot.

Oldalak