Jelenlegi hely

Polgármesteri közlemény a Tapolcafői Téglaipari Kft. területén elhelyezett hulladékkal kapcsolatos sajtótájékoztatóra reagálva


A Tapolcafői Téglaipari Kft. területén elhelyezett hulladékkal kapcsolatos sajtótájékoztatóra reagálva dr. Áldozó Tamás polgármester az alábbi közleményt teszi:

A taplcafői telepen folyó tevékenység a vízbázist és az ivóvíz szolgáltatást nem veszélyezteti, ezt a tényt a kormányhivatal ellenőrzésre jogosult szervei ismételten megállapították. Ezek a vizsgálatok többek között polgármesteri kezdeményezésére történtek.

Visszautasítjuk Grőber Attila, a Jobbik és az MSZP közös polgármesterjelöltje, valamint Süle Zsolt által megfogalmazott félelemkeltésre alkalmas felvetéseket a tapolcafői hulladéklerakással kapcsolatban. A sajtótájékoztatón egyrészt kijelentették, hogy nincs szó jogszerűtlen tevékenységről, ugyanakkor a kérdések özönével azt sugallják, hogy mégiscsak környezetszennyezés zajlik a telepen.

A jegyző tájékoztatása szerint, a polgármesteri hivatalba lakossági bejelentés és észrevétel a mai napig nem érkezett az üggyel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy a tevékenységgel kapcsolatos információk a legnagyobb nyilvánosságot kapják, de ennek a nyilvánosságnak nem lehet része a negatív hangulatkeltés, a gyűlölet- és a félelemkeltés.